Jeroen van der Hoff, Body Therapist

Massage is waarschijnlijk de oudste en meest intuïtieve vorm van geneeskunst van de mensheid. Iedereen die zich stoot, wrijft automatisch de zere plek om de pijn te verminderen.

De geschiedenis van massage kan tot 3000 voor Christus terug gevolgd worden. Het oude China, India, Egypte, Persië, Griekenland en de Romeinen hadden allemaal ver ontwikkelde massage technieken. De Chinese massage vormt de basis voor veel van de moderne massage technieken. 

De Zweed Per Henrik Ling heeft de massage technieken van de oudheid uitgebreid en systematisch beschreven en zo ontstond deZweedse of klassieke massage.

  • Klassieke massage is een individueel afgestemde massage, er specifiek op gericht om uw klachten te verminderen.

  • Sportmassage is een stimulerende massage, die tot doel heeft de sportprestatie te verbeteren, blessures te voorkomen en het herstel van mogelijke blessures te bevorderen. Pre- of postevent massages kunnen in overleg gegeven worden.

  • Ontspanningsmassage is een lichte massage die tot doel heeft u zo volledig mogelijk te ontspannen en de drukte van het alledaagse leven even te laten vergeten.

  • Stoelmassage is een drukpunt stijl massage die, terwijl u volledig gekleed bent, wordt gegeven op een speciaal ontworpen stoel. Dit kan in de kliniek en op locatie.

  • Palliatievemassage is een rustige massage techniek speciaal gericht op het bieden van een comfort en, waar mogelijk, het verminderen van pijn en discomfort bij de oudere fragiele of terminaal zieke cliënt. Vaak is dit een deel massage, zoals armen of alleen de handen, benen of alleen de voeten en vaak een gezicht, nek- of schoudermassage.

Linnen

Al het benodigde linnen wordt door de kliniek geleverd, u hoeft dus geen handdoeken of badlakens mee te nemen. Mocht u, vanwege uw conditie, eigen linnen willen gebruiken dan is dit geen probleem.


Massage middelen

Voor de massages worden de volgende middelen gebruikt:

  • Koud geperste Amandel of Zonnebloem olie.

  • Chemodol een hypoallergische neutrale massage middel. 

    U mag natuurlijk altijd uw eigen voorkeurs olie of etherische oliën meenemen voor uw massage.

 

Jeroen van der Hoff, Body Therapist
jeroen@bodytherapist.nl